Hatoslottó

A Hatoslottót minden vasárnap délután sorsolják, és több százmillió forint értékű jackpot nyerésére ad lehetőséget. A főnyeremény akár milliárdokat is elérhet. Tudjon meg többet egy olyan játékról, amelyen négy különböző módon nyerhet.

vasárnapi Hatoslottó Jackpot
355 000 000 Ft

Minden, amit a Hatoslottóról tudni kell

A Hatoslottó 1988-as indulása óta nagy nyerteseket termel, valamint létfontosságú bevételeket generál a kultúra, a társadalmi és egészségügyi területek, valamint a sport számára. Ez egy 6/45-ös lottó, és a nyeréshez legalább három számot el kell találnia. Válasszon ki egy lenti linket a legfrissebb eredmények megtekintéséhez, a számok ellenőrzéséhez vagy újak létrehozásához.

Nyerőszámok

A Hatoslottó eredményeit a vasárnapi 16:00 órakor tartott sorsolások után teszik közzé. Nézze meg a nyertes számokat és a teljes nyereményt.

Eredmények megtekintése

Ellenőrző

Használja a Hatoslottó Ellenőrzőt és tudja meg, hogy elég számot talált-e el ahhoz, hogy nyerjen a legutóbbi sorsolásokon.

Szelvények ellenőrzése

Generátor

Tegyen szert véletlenszerű 6/45-ös számsorra a következő sorsoláshoz. Ha nem szeretné kiválasztani a saját számait, a generátor azonnal megad néhányat.

Számok generálása

Statisztika

Vessen egy pillantást a Hatoslottó statisztikáira minden sorsolás után, beleértve a leginkább és a legkevésbé gyakori számokat is.

Számstatisztika

Hogyan kell játszani a Hatoslottót

A Hatoslottót könnyű játszani. Kövesse az alábbi útmutatót a részvételhez:

1

Válassza ki a számait

Válasszon hat számot 1-től 45-ig, vagy kérjen véletlenszerű gyors tippet. Kombinált játékhoz válasszon ki több számot, és minden lehetséges módon kombinálva lesznek.

2

Döntsön a Jokerről

Hozzáadhatja a Joker opciót a Hatoslottó-szelvényhez, hogy plusz esélyt kapjon a nyerésre. Egyszerre legfeljebb három Joker-számot kaphat.

3

Adjon hozzá további sorsolásokat és fizessen

Legfeljebb öt egymást követő sorsolást adhat meg. Az ára mezőnként 350 Ft, az értékesítés határideje pedig vasárnap 14:30.

Hogyan működik a Hatoslottó

A sorsolások a Magyar Lottó budapesti stúdiójában zajlanak, egy 1-től 45-ig terjedő csoportból véletlenszerűen kiválasztott hat számmal. A jackpot megnyeréséhez mind a hat számnak meg kell egyeznie a hat nyertes számmal.

Ha kihagyja a jackpotot, akkor is nyerhet, ha három, négy vagy öt nyertes számot talál. Minden nyeremény totalizatőr jellegű, így az összegek attól függnek, hogy hány jegyet adnak el minden héten, és hány játékos nyer az egyes kategóriákban. Az egyes nyereménykategóriák a teljes nyereményalap bizonyos százalékát kapják, és a pénz a nyertesek között oszlik meg.

Az alábbi táblázat az egyes kategóriák nyerési esélyeit mutatja. Valamilyen nyeremény megszerzésének az esélye 1 a 42-höz.

Eltalált számok Nyerési esélyek
6 1 a 8 145 060-hoz
5 1 a 34 808-hoz
4 1 a 733-hoz
3 1 a 45-hoz

Legnagyobb nyertesek

A jackpot megnyerésének esélye a Hatoslottón kedvezőbb, mint az Ötöslottón, így általában nem rúg olyan magasra, de van, hogy így is meghaladja az 1 milliárd forintot. A legnagyobb nyeremény 3,165 milliárd forint volt, a 2021-es év 51. játékhetében, december 26-án. A jackpot 30 héten keresztül halmozódott fel – ha 52 hét lett volna, akkor az alacsonyabb kategóriába tartozó nyertesek között oszlott volna meg.

A legnagyobb nyeremény korábbi rekordja 2,958 milliárd forint volt, és a 2008-as év 38. játékhetében született meg 28 egymást követő görgetés után.