Skandináv lottó

A Skandináv ottó minden alkalommal két lehetőséget kínál a nyerésre. A sorsolások minden szerda este zajlanak, de nem csak egy nyerőszám-készlet van. Tudjon meg többet egy olyan játékról, amely gyorsan az egyik legnépszerűbb lett Magyarországon, és amely izgalmas dupla húzási formátumának köszönhetően jó esélyeket kínál a nyerésre.

szerdai Skandináv lottó Jackpot
70 000 000 Ft

Minden, amit tudnia kell a Skandináv lottóról

Az 1999-ben elindított Skandináv lottó azért kapta a nevét, mert egy svéd cég átadta Magyarország lottó-üzemeltetőjének az első számítógépes rendszerét. Továbbá egy hasonló rendszerű lottójáték népszerű volt Skandináviában abban az időben. Válasszon ki egy lenti linket az eredmények megtekintéséhez, a számok ellenőrzéséhez, a sorok létrehozásához, illetve a statisztikák elemzéséhez.

Nyerőszámok

Tekintse meg a Skandináv lotto legújabb eredményeit, amint azok rendelkezésre állnak, beleértve a nyeremények lebontását is. A sorsolás szerdán 20:45 -kor kezdődik.

Eredmények megtekintése

Ellenőrző

Hasonlítsa össze számait a hivatalos eredményekkel, hogy egy pillanat alatt megállapíthassa, nyert-e a Skandináv lottón.

Ellenőrizze a jegyeket

Generátor

A generátor segít véletlenszerűen hét számot generálni 1 és 35 között. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy játsszon, ha nem akarja kiválasztani a saját számait.

Számok generálása

Statisztika

A Skandináv lottó statisztikái minden sorsolás után naprakészek, megmutatva, hogy mely számok voltak a legszerencsésebbek és melyek vannak elmaradva.

Számstatisztika

Hogyan kell Skandináv lottózni

A Skandináv Lotto játékhoz mindössze annyit kell tennie, hogy követi az alábbi lépéseket:

1

Válassza ki a számait

Válasszon ki hét számot 1 és 35 között. Ha nem akarja kiválasztani a számokat, játszhat egy gyors tippet és egy számítógép által generált véletlenszerű számkészletet kaphat.

2

Joker hozzáadása

A Joker opciót további díj ellenében választhatja ki. Hat számjegyet kap 0 és 9 között, amelyeknek meg kell egyezniük a jackpot megnyeréséhez.

3

Döntse el, hány sorsoláson szeretne részt venni

Döntse el, hány egymást követő húzáson vegyen részt a számokkal.

Hogyan működik a Skandináv lottó

A Skandináv lottó sorsolása két fázisban zajlik. Először is kihúznak véletlenszerűen hét számot egy golyógépből 1 és 35 között. Másodszor újabb hét számot húznak véletlenszerűen kézzel. Ezeket a számokat egy másik gépből húzzák ki, amely 1 és 35 közötti számokat tartalmaz, így lehetséges, hogy ugyanazok a számok jelennek meg.

Ahhoz, hogy megnyerje a jackpotot, mind a hét számnak meg kell egyeznie az első vagy a második sorsoláson. Négy, öt vagy hat szám eltalálása esetén is lehet nyerni. Attól függően, hogy milyen számokkal játszott és melyeket húzták ki, mindkét sorsoláson nyerhet.

Az alábbi táblázat az egyes kategóriák nyerési esélyeit mutatja. Az egyes kategóriák nyereményei a nyertesek számától függően változik.

Eltalált számok Nyerési esélyek
7 1 a 3,362,260-hoz
6 1 a 17,155-hoz
5 1 a 424-hoz
4 1 a 30-hoz

Nagy nyertesek

A Skandináv lottó megalkotta a magyar lottótörténelem egyik leghíresebb nyertes történetét, amikor Andraschek László hajléktalan 636 millió forintot nyert 2013 szeptemberében. Munkanélküliként és adóssággal a nyakában utolsó megmaradt érméit egy lottószelvényre költötte, és a játék egyik legnagyobb nyereményével jutalmazták. Azt tervezte, hogy sok pénzt fordít arra, hogy alapítványt hozzon létre függők és bántalmazott nők számára, miközben egy családi házat és egy BMW-t is szeretett volna vásárolni.

A 2017-es 38. játékhéten még ennél is nagyobb győzelmet arattak, amikor egyetlen szelvénytulajdonos 690 millió forintos jackpotot nyert.