Luxor

Luxor egy izgalmas Bingó stílusú játék, amely minden szombat este zajlik, és egy kicsit másképp működik, mint Magyarország hagyományosabb lottójátékai. Válasszon 20 számot 1-től 75-ig, majd amikor a nyertes számokat egyesével sorsolják, a lehető leggyorsabban meg kell egyeznie annyi számmal, amennyit csak tudsz. Vannak nyeremények a célok eléréséért bárki más előtt, és egy korlát, amikor az összes számot meg kell egyezni, különben a jackpot átfordul.

szombati Ötöslottó Jackpot
3 870 000 000 Ft

Minden, amit a Luxorról tudni kell

A Luxor-sorsolások szombaton zajlanak, és a Duna TV-n 18:45 -től tekinthetők meg. A játékot 2001-ben indították el, hogy a magyar lottójátékosok valami újat élvezhessenek. Nagyon könnyű játszani, és a nyereménystruktúra garantálja, hogy minden sorsoláson nagy nyeremények legyenek, még akkor is, ha a jackpot nem érhető el.

Nyerőszámok

A Luxor eredményoldalán megjelennek a legfrissebb nyertes számokat, amint azok rendelkezésre állnak, miközben megtudhatja, hogy mi történt a korábbi sorsolásokon.

Eredmények megtekintése

Hogyan kell játszani a Luxort?

A következő lépések leírják, hogyan kell játszani a Luxort. Játszhat online vagy értékesítőhelyen.

1

Válassza ki a számait

Válasszon 20 számot 1-től 75-ig. Mind az öt oszlopban négy számot kell kiválasztania – 1-15, 16-30, 31-45, 46-60 és 61-75.

2

Döntsön a Jokerről

Hozzáadhatod Jokert a Luxor-szevényéhez. Ezzel benevez a Joker sorsolásba ugyanazon a héten, és újabb esélyt ad a nagyszerű nyeremények nyerésére.

3

Fizessen a szelvényéért

A részvételi díj 250 Ft, és legalább két játékot kell játszania, így a minimális díj 500 Ft. A jegyértékesítés szombatonként 14:00-kor zárul.

Luxor graph

Hogyan működik a Luxor?

A 20 szám egy 5x5-ös négyzetbe van elrendezve, amint azt a fenti képek mutatják, oszloponként négy számmal és egy lóherére hasonlító bónuszszimbólummal. Ez egy külső keretet ad, amely mindig 14 számot és két bónuszszimbólumot tartalmaz. Van egy központi 3x3-as négyzet is, amelyet „képnek” neveznek, hat számmal és két bónuszszimbólummal.

Amikor a sorsolásra sor kerül, az 1-től 75-ig terjedő számok egyenként kerülnek kiválasztásra. Az első szakasz addig tart, amíg valaki meg nem egyezik mind a hat számmal a „képen” (a bal oldali kép), majd a rajz folytatódik, amíg valaki külső képe nem teljes (a középső kép). Ez addig tart, amíg legalább egy szelvénytulajdonos „telitalálatos”, és minden számot - képet és keretet - megszerez. Ez az úgynevezett Luxor (a kép a jobb oldalon).

Ahhoz, hogy megnyerje a jackpotot, egyeznie kell az összes számával egy meghatározott limiten belül. Ez a limit 32-nél kezdődik. Ha 32 szám kiválasztása után senki sem érte el a célt, a sorsolás addig folytatódik, amíg valaki meg nem szerzi a Luxort, de a jackpot átgördül a következő sorsolásra, és a limit 33-ra emelkedik. A limit folyamatosan növekszik, amíg valaki nem nyer, így minden héten nagyobb az esélye annak, hogy megnyerik.

Nyereményt nyer, ha van egy képe vagy egy kerete, mire a sorsolás befejeződik. Az alábbi táblázat bemutatja az egyes nyeremények nyerési esélyeit, valamint az egyes kategóriákhoz rendelt nyereményalap százalékos arányát.

Nyereményszint Nyerési esélyek Nyereményalap százaléka
Jackpot Változó* 12%
Telitalálat 1 a 285 439-hoz 23%
Első keret 1 a 267 372-hoz 4%
Első kép 1 a 26 325-hoz 3%
Keret 1 a 3 824-hoz 8%
Kép 1 a 27-hoz 50%

*A jackpot megnyerésének esélye a limitszámtól függ.

A Luxor története

A Luxor onnan kapta a nevét, hogy heti utazásokat és pénznyereményeket is kínál, többek között az egyiptomi Luxor városába. A stúdió díszletének témája szintén az ókori Egyiptom volt. A Luxor történetének legnagyobb nyereménye 2003 11. játékhetén, március 16-án volt, amikor a jackpot több mint 95 millió forintot ért.