Az igénylés menete

A magyarországi lottónyereményeket a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell igényelni. Ez egy egyszerű folyamat, függetlenül attól, hogy online vagy értékesítőhelyen játszott, de van néhány fontos dolog, amit lottónyertesként tudnia kell. Itt van minden, amit tudnia kell a nyeremény igényléséről.

Nyeremények online igénylése

Amikor online játszik, sokkal egyszerűbb az igénylési folyamat. A számai biztonságban vannak egy digitális fiókban, és automatikusan ellenőrzik őket a sorsolás után. Mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik, hogy ellenőrizze az eredményeket.

200 000 Ft alatt

A kis nyereményeknek számító, legfeljebb 200 000 Ft összegű nyereményeket automatikusan befizetik az online számlájára, ahonnan lehívhatja vagy felhasználhatja a jövőbeli sorsolásokon.

200 000 Ft - 20 millió Ft

Érvényes igénylési űrlapot kell benyújtania a pénz banki átutalással történő kifizetése előtt.

20 millió Ft felett

Az ilyen értékű nyereményekért közvetlenül a Szerencsejáték Zrt. lottóüzemeltetővel kell kapcsolatba lépnie a 06-30-511-64-44 vagy 06-20-933-06-30 számon, hogy banki átutalást kérjen.

Nyeremények igénylése az értékesítőhelyen

Ha egy hivatalos kiskereskedőtől vásárol lottószelvényt, akkor azt biztonságban kell tartania, hogy a sorsolás után ellenőrizhesse az eredményeket, és megtudhassa, hogy nyertes-e. Ha nyert, be kell vinnie a szelvényt a nyeremény átvételéhez.

200 000 Ft alatt

Az ilyen értékű nyereményeket úgy igényelheti, hogy egy engedélyezett kiskereskedelmi üzletbe megy, és átadja a nyertes jegyet.

200 000 Ft - 20 millió Ft

A 200 000 feletti nyereményekre igényt kell benyújtania, személyi igazolvány, az állandó lakcímet igazoló dokumentum és a bankszámlaszám felmutatásával, amelyet használni fog. Bármelyik értékesítési pontot felkeresheti, hogy benyújtsa igényét. Miután ez megtörtént, a pénzt banki átutalással fizetik ki.

20 millió Ft felett

A Szerencsejátékhoz a 06-30-511-64-44 vagy 06-20-933-06-30 telefonszámon lehet fordulni. A nyeremény érvényesítése után a pénzt banki átutalással fizetik ki.

Játékoskártyák

A játékoskártya használata számos előnnyel jár, ha nyereményt igényel. Minden vásárlás a kártyához kapcsolódik, így extra biztonságot nyújt, mivel minden a lottóüzemeltető rendszerére megy. A regisztráció során megadja személyes adatait, bankszámlaszámát és személyazonosító okmányait, így kevesebbet kell tennie, ha nagy nyereményt kap. Beállíthatja a kedvenc számokat és a kiadási korlátokat is. A játékoskártyák öt évig érvényesek.

Névtelenség

Ön névtelen maradhat, ha nagy lottónyereményt nyer Magyarországon, ellentétben néhány más országgal. Amikor egy nagy jackpot kifizetésre kerül, csak két vagy három ember vesz részt a Szerencsejáték lottóüzemeltetőjének nevében, és titoktartási kötelezettségük van.

Ha beleegyezését adja, a lottó felfedhet néhány részletet a történetéről – például, hogy mit szeretne tenni a pénzzel, vagy hogy mit érzett, amikor nyert –, hogy segítse a játékok népszerűsítését, de a nevét titokban tartják. Csak néhány nyertes, mint például aSkandináv lottó nyertese,Andraschek László, döntött úgy, hogy a nagy jackpot igénylése után a nyilvánosság elé lép.

Eurojackpot nyeremények

Ha megnyeri az Eurojackpot főnyereményét – a jackpotot vagy a második díjat –, akkor bankszámlát kell nyitnia egy Magyarországon működő, euróalapú banknál, mivel ezeket a nyereményeket nem forintban, hanem euróban fizetik ki.

17 másik résztvevő országban is játszhat Eurojackpotot, de minden nyereményt abban az országban kell igényelnie, ahol a szelvényét vásárolta. Ha például ellátogatna Németországba, és nyerne, nem tudná Magyarországon igényelni. Az igénylési időszakok országonként eltérőek.

Nem igényelt díjak

A Szerencsejáték Zrt. a nem igényelt nyereményeket többféleképpen is felhasználja. Segíthet a nyereményalap növelésében és a nyeremények összegének felkerekítésében a különböző sorsolásokon, de elsősorban speciális sorsolásokhoz használják. Ez egy olyan promóciót vagy tombolát foglal magában, ahol nem nyertes lottószelvényekkel lehet részt venni.